Masters in Food ‘Kennis’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Nieuws

Data 2020 bekend

10-07-2019
Data 2020 bekend

In 2020 komt Masters op de volgende data bij elkaar: donderdag 30 en vrijdag 31 januari (incl. overnachting),  woensdag 25 maart, dinsdag 12 mei, donderdag 8 oktober en woensdag 2 december. De studiereis vindt plaats op 10 t/m 12 juni. Tijden en locaties variëren per sessie en worden ruim voorafgaand aan de sessie gedeeld. Op dit moment buigt de raad van advies zich over het programma voor 2020. 

Reisbestemming 2019: Athene!

27-11-2018
Reisbestemming 2019: Athene!

We gaan op verkenningstocht naar... Athene! De Griekse hoofdstad is eigenlijk een groot, natuurlijk amfitheater. Een stad met een schat aan geschiedenis en bezienswaardigheden. En Athene is een gezellige stad. Wijken met kleine straatjes, terrassen en leuke winkels en restaurantjes. Niemand zal zich snel vervelen! 

Reisbestemming 2018 bekend!

26-11-2017
Reisbestemming 2018 bekend!

Zoals aangekondigd schuiven we Athene een jaartje door en kunnen we niet om de actualiteit heen: FICO Eataly World in Bologna moet je gezien hebben!

We hebben hier een mooi programma omheen kunnen maken in combinatie met Florence…

 

STUDIEREIS 2018:

Eén van de grote aanjagers van de foodomzet voor de komende jaren is de consumenten behoefte naar beleving. Transparantie, storytelling en geloofwaardigheid zijn daar een belangrijk onderdeel van. Italië heeft dit alles. Italië staat voor goed eten met een diepe passie, een bijzondere productbeleving! Het thema ‘productbeleving’ staat centraal in de studiereis van 2018. 

Ingrediënten voor deze inspirerende tour met (vers) productbeleving:

 Mercato Centrale in Florence

 Conceptentour per fiets

 Storevisits prachtige Unicoop, Esselunga en Conad

 En verder: Eataly Firenze, diverse speciaalzaken

 Op bezoek bij Tom Heidman op zijn wijndomein Renzo Marinai. Voor degenen die Tom niet kennen: o.a. ex-C1000 directie, Albert Heijn, Vion, Retailnetwork, etc. Tom komt speciaal voor ons over. Renzo Marinai ligt in de Chianti streek. Tom begeleidt en inspireert ons de hele dag met zijn ondernemersverhaal, rondleiding in de wijngaard, bezoek aan zijn kelder en natuurlijk een wine tasting.

 Met Tom op loopafstand op bezoek bij de beroemdste slager van de wereld Dario. Dario heeft een missie: bescherming en bevordering van de traditionele lokale slager tegen de opkomst van de machtige supermarkten. Slagerij is een oude kunst met respect voor het dier. Er zijn geen premium en mindere stukken vlees, alle delen van het dier zijn kwalitatief bruikbaar. Wereldwijd wordt Dario gevraagd om te spreken en op podia varkens uit te benen met muziek van AC/DC…. Ambacht met passie!

 Onder andere bezoek aan de grootste private label Slow Food leverancier van Eataly

 En de laatste dag vertoeven we in Bologna en bezoeken we FICO Eataly World,  het themapark, dat maar liefst 100.000 vierkante meter (!) beslaat, wordt onderverdeeld in zo’n 25 restaurants, congrescentra, boerderijen en ambachtelijke markten en winkels. Ook is er ruimte voor boomgaarden, weilanden en tuinen. Oprichter van Eataly Oscar Farinetti en zijn zoon Nicola Farinetti willen met het park zowel entertainment als educatie bieden. Bezoekers moeten een leuke dag hebben én vooral veel leren van de Italiaanse keuken. Tiziana Primori, CEO van FICO en manager van het project: ‘Eataly wordt een plek waar bezoekers de complete Italiaanse keuken kunnen ervaren. Van veld tot vork.’ Je ziet niet alleen hoe een product van niets, iets wordt, je kunt ook meedoen aan workshops, waarin je leert hoe je pasta maakt of olijfolie leert proeven. FICO Eataly World is de enige plek ter wereld waar we ook de hele voedselproductie- keten kunnen ervaren.

Reisgegevens:

11 april: KL1641  Amsterdam - Florence  09.40 – 11.35 uur

13 april: KL1592  Bologna - Amsterdam   17.25 – 19.35 uur

Reisbestemming 2017 bekend!

21-11-2016
Reisbestemming 2017 bekend!

Zoals vorige maand bekend gemaakt gaat de studiereis van 31 mei-2 juni 2017 naar Lissabon onder inhoudelijke en inspirerende leiding van Pim van den Berg!

Vele recente vernieuwingen hebben de stad Lissabon een blijvende schoonheid gegeven zonder dat het respect voor het verleden is verwaarloosd. Mozaïek van zwart en witte steentjes in de geëtaleerde en geplaveide straatjes. Tegelvertellingen op vele gebouwen die een evenknie zijn van onze monumentale grachtenpanden uit de Gouden Eeuw. Maar dan veel kleurrijker en extravaganter. Als Portugees had je in die tijd wellicht meer verbeeldingskracht dan onze zuinige maar oh zo trotse voorgangers die zich zo graag door Rembrandt en anderen lieten portretteren.

In Lissabon ontdekken wij het goede leven waarvan  de kwaliteit vaak door het culinaire aanbod wordt bepaald. Winkelcentra met foodproposities die wij in Nederland voor onmogelijk houden. Een net gerestaureerde food-, vooral vismarkt aan de haven, waar we dagen zouden kunnen doorbrengen. Eén en al inspiratie! Gegrilde sardientjes met een zweem van fado in het gehoor. Drama in architectuur. Oogverblindende schoonheid als het om vergezichten en ambachtelijke detaillering gaat. Food laat zich graag zien in markten, speciaalzaken, restaurants en supermarkten. Lissabon is bij uitstek een stad waar we dat op een bijzondere manier gaan ontdekken. Het wordt een expeditie naar lekker en schoonheid in vele toonsoorten!

Alpe d'Huzes

18-04-2016
Alpe d'Huzes

Tijdens de raadsvergadering van 11 mei heeft de Raad van Advies namens alle leden van Xcellent een cheque ter waarde van 3448 euro overhandigd aan Maarten Kleene als extra stimulans voor zijn deelname aan Alpe d'Huzes volgende maand. Maarten heeft zelf het initiatief genomen om de sprekers van onze bijeenkomst op Papendal gratis op te laten treden en ook de locatie heeft bepaalde kosten niet doorberekend. Dit bedrag hebben we uit het bijeenkomst budget over kunnen houden om Maarten te kunnen sponsoren. We wensen Maarten heel veel succes op 2 juni!

Reisbestemming 2016 bekend!

26-08-2015
Reisbestemming 2016 bekend!

Van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 mei gaan we op reis naar...RIGA!
Riga, de hoofdstad van Letland, is met bijna één miljoen inwoners één van de grootste steden van de Baltische staten. Riga heeft hard gewerkt aan restauratie van de oude stad om de grandeur van het begin van de vorige eeuw terug te krijgen, toen de stad bekend stond als ''klein Parijs''. Samen met een goede toeristische en zakelijke infrastructuur heeft Riga zich ontwikkeld tot een nieuwe Baltische metropool.

FMG Trip 2014: Rome

31-12-2013
FMG Trip 2014: Rome

Onze trip naar Rome zit er weer op. Het waren vier geweldige dagen waarin we veel hebben gezien, gedaan en geleerd. We bezochten diverse supermarkten. De ontvangst was steevast uitermate hartelijk en we werden getrakteerd op lekkernijen uit de streek. Er waren verschillende presentaties en proeverijen en een bezoek aan een lokale markt mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Uiteraard maakten we een tour langs alle highlights van de stad, deze keer per fiets! Kortom: een geslaagde, interessante trip!