Masters in Food ‘Sparren’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Trip Bologna en Florence

11-04-2018
11 april

Vluchttijden:
11 april 2018: Amsterdam-Florence  KL1639  08:45-10:40
​13 april 2018: Bologna-Amsterdam   KL1592  17:25-19:35

Eén van de grote aanjagers van de foodomzet voor de komende jaren is de consumenten behoefte naar beleving. Transparantie, storytelling en geloofwaardigheid zijn daar een belangrijk onderdeel van. Italië heeft dit alles. Italië staat voor goed eten met een diepe passie, een bijzondere productbeleving! Het thema ‘productbeleving’ staat centraal in de studiereis van 2018.
Ingrediënten voor deze inspirerende tour met (vers) productbeleving:
Mercato Centrale in Florence
Conceptentour per fiets
Storevisits prachtige Unicoop, Esselunga en Conad
En verder: Eataly Firenze, diverse speciaalzaken
Op bezoek bij Tom Heidman op zijn wijndomein Renzo Marinai. Voor degenen die Tom niet kennen: o.a. ex-C1000 directie, Albert Heijn, Vion, Retailnetwork, etc. Tom komt speciaal voor ons over. Renzo Marinai ligt in de Chianti streek. Tom begeleidt en inspireert ons de hele dag met zijn ondernemersverhaal, rondleiding in de wijngaard, bezoek aan zijn kelder en natuurlijk een wine tasting.
Met Tom op loopafstand op bezoek bij de beroemdste slager van de wereld Dario. Dario heeft een missie: bescherming en bevordering van de traditionele lokale slager tegen de opkomst van de machtige supermarkten. Slagerij is een oude kunst met respect voor het dier. Er zijn geen premium en mindere stukken vlees, alle delen van het dier zijn kwalitatief bruikbaar. Wereldwijd wordt Dario gevraagd om te spreken en op podia varkens uit te benen met muziek van AC/DC…. Ambacht met passie!
Onder andere bezoek aan de grootste private label Slow Food leverancier van Eataly
En de laatste dag vertoeven we in Bologna en bezoeken we FICO Eataly World,  het themapark, dat maar liefst 100.000 vierkante meter (!) beslaat, wordt onderverdeeld in zo’n 25 restaurants, congrescentra, boerderijen en ambachtelijke markten en winkels. Ook is er ruimte voor boomgaarden, weilanden en tuinen. Oprichter van Eataly Oscar Farinetti en zijn zoon Nicola Farinetti willen met het park zowel entertainment als educatie bieden. Bezoekers moeten een leuke dag hebben én vooral veel leren van de Italiaanse keuken. Tiziana Primori, CEO van FICO en manager van het project: ‘Eataly wordt een plek waar bezoekers de complete Italiaanse keuken kunnen ervaren. Van veld tot vork.’ Je ziet niet alleen hoe een product van niets, iets wordt, je kunt ook meedoen aan workshops, waarin je leert hoe je pasta maakt of olijfolie leert proeven. FICO Eataly World is de enige plek ter wereld waar we ook de hele voedselproductie- keten kunnen ervaren.