Masters in Food ‘Sparren’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Trip Kopenhagen

03-06-2015
03 juni

Na een dip, zit de Deense retail sinds 2013 weer in de lift. Het consumentenvertrouwen neemt toe, en dus de uitgaven ook. Ondanks het vertrouwen blijven consumenten zeer prijsgevoelig en gefocust op value for money. Soft discounters zijn  hierdoor enorm gegroeid de laatste jaren. Alle grote retailers investeren fors in het discount kanaal en men gaat naar meer vvo, bredere ranges  en meer keuze in premium en vers. Vijf van de zeven discounters zijn soft discounters, maar zelfs de hard discounters Aldi en Lidl worden steeds ‘’zachter’’. Ondanks prijsgevoeligheid is er ook een trend van vraag naar meer convenience en premium producten. Spar (convenience, 505), Netto (discount, 454) en Fakta (discount, 374) hebben de meeste winkels. 
Naast een aantal store visits staan ook zeker een bezoek aan Kopenhagen's eerste street food markt, een aantal warenhuizen en een food tour met inspirerende concepten op het programma!